Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyrki z koprem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
koperek młody 1 pęczek
masło 2-3 łyżki
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Pyrki z koprem

Ziemniaki należy umyć i delikatnie oskrobać, tak aby zostało jak najwięcej skórki. Wkładamy je do osolonej wody na jakieś 5 minut, aby przeszły nieco solą. Każdy wycieramy z wody i układamy w parowarze. Po wierzchu lekko solimy i ustawiamy parowar na 35-40 minut. Gotowe ziemniaki przekładamy do miseczki. Jeśli są większe można je przekroić na połówki. Dodajemy masło i mieszamy, żeby się rozpuściło. Koper bardzo drobno siekamy i obsypujemy nim ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.12.2013 11:45
Prosto, smacznie, tanio, szybko.
Kas2 29.08.2012 18:47
bardzo smakowite
Rafał10 14.05.2012 11:47
wygląda smakowicie :)
ziutula
ziutula 13.05.2012 23:06
takie pyrki u babci we Wrześni zajadałam...
Piotr-21 13.05.2012 21:10
pyszne
anja3107 13.05.2012 21:10
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak