Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 5 łodyg
mleko 2 szkl.
mąka 1 szkl.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w paski 2-3 cm.
Krok 1 - Racuchy z rabarbarem foto
2
Połączyć mąkę, mleko, jajko i sól a następnie wszystko razem zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Racuchy z rabarbarem foto
3
Do masy dodać rabarbar.
Krok 3 - Racuchy z rabarbarem foto
4
Smażyć placki na rozgrzanej patelni, na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Racuchy z rabarbarem foto
5
Posypać cukrem pudrem wg uznania.
Krok 5 - Racuchy z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.12.2013 18:53
to dla mnie nowosć,muszę spróbować z rabarbarem
smakowita 13.10.2012 20:42
takich placuszków jeszcze nie próbowałam
gosia47-47 12.08.2012 09:12
super
Barbara/zuza22_85 10.08.2012 10:36
dobre
agnieszka137 13.05.2012 23:00
ciekawe, że sama na to nie wpadłam:)
Ewa6274879 13.05.2012 21:50
następne moje racuchy będą z rabarbarem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak