Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki marynowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
sok z cytryny
olej 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
woda
ocet 1/2 szklanki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki marynowane

Pieczarki małe oczyszczamy, i gotujemy w wodzie z dodatkiem soku cytryny, gotujemy do miękkości, następnie w osobnym garnku gotujemy ocet z obraną i pokrojoną na bardzo drobno cebulą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę i liściem laurowym oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy około 1,5 szklanki wody. Pod koniec gotowania dodajemy olej. Na koniec pieczarki odsączamy, wkładamy do wyparzonych słoików, zalewamy zalewą i szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 01.08.2012 16:52
uwielbiam
Andysz 14.05.2012 21:11
rewelacja;)
Piotr-21 13.05.2012 21:11
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak