Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka
Musztarda sarepska Prymat 1-2 łyżki
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt
olej do smażenia
posiekana zielenina 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną. Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić. Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor. Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.06.2012 08:45
a tak schabowych jeszcze nie robiłam.
manaika 11.11.2011 22:58
sprobuje
monika154 02.08.2011 18:35
rarytas
Grazyna0211 15.07.2011 14:54
taki mi smakują pycha!
PaniMISIOWA 25.05.2011 21:38
smakowite
anemon 30.04.2011 06:59
Pyszne schabowe.
iwona332 03.01.2011 00:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak