Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatów śledziowych 0,5 kg
cebule 2 szt
pieczarek marynowanych 1 słoik mały
olej
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz w ziarnach

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z pieczarkami

Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie. Gdy nie będą słone, odlać, odcedzić na sitku. Pokroić płaty na kawałki. Cebulę obrać pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, dodać przyprawy. Olej wymieszać z odrobiną zalewy octowej z pieczarek, dodać do śledzi, wymieszać, przełożyć do salaterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.10.2012 11:33
bardzo lubię śledzie;) a te dodatki mmmm;D
Chojłówna 03.08.2012 19:05
a nie jadłam jeszcze takich, ale pewnie są dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak