Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffinki czekoladowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2 skl.
cukier 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
czekolada 100 gram
mleko 1 szkl.
jajko 2 sztuki
margaryna 200 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: muffinki czekoladowe

Do rondelka wkładamy margarynę, cukier, kakao, 1/4 szkl. mleka. Podgrzewamy na małym ogniu i gotujemy jeszcze ok. 3 minut. Odlać około 1/2 szkl. masy na polewę. Jajka roztrzepać z resztą mleka, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną masę czekoladową. Do masy dodać także połamaną czekoladę. Przygotować formę do muffin, do której wkładamy papierowe foremki. Przygotowane ciasto wlać do papierowych foremek i piec ok. 25 minut w temperaturze 180oC. Ostudzone muffinki polałam polewą czekoladową i ozdobiłam pisakiem lukrowym. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 03.12.2013 16:09
rewelacja :)
JOANNA16 29.05.2013 15:03
pyszności)))
Stenka 12.03.2013 16:31
ładnie ozdobiłaś
matesko 12.03.2013 08:42
ładnie wyszły
Rafał10 10.06.2012 20:21
muffinki w każdej postaci ubóstwiam :)
Habibi 19.05.2012 21:56
Muffinki w każdej opcji lubię :)))
Justyna Jussstiii 15.05.2012 08:21
ale ciemne
mufinka79 14.05.2012 19:01
Polecam i zapraszam do wypróbowania przepisu :)
czekoladka_m 13.05.2012 19:17
bardzo pomysłowa dekoracja;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak