Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet musztardowo-miodowy z orzeszkami i migdałami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 pojedyncze
musztarda 5 łyżek
miód płynny 5 łyżek
orzeszki ziemne 1/3 szklanki
migdały 1/3 szklanki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet musztardowo-miodowy z orzeszkami i migdałami

Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż, wkładamy do naczynia żaroodpornego i delikatnie posypujemy solą ziołową i przyprawą do kurczaka. Orzeszki i migdały drobno rozdrabniamy w blenderze. W miseczce mieszamy musztardę (ja użyłam musztardy w stylu amerykańskim), miód, zmiksowane orzeszki z migdałami, mieszamy i smarujemy filety. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i zapiekamy pod przykryciem 30 minut następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 02.07.2012 16:40
super wygląda
reniatka 17.05.2012 09:27
rewelacja
magdalea 16.05.2012 12:42
wygląda bardzo apetycznie!
haffka 14.05.2012 20:18
brzmi pysznie - wyprobuje
motylwe 14.05.2012 08:10
bardzo smaczne
smerfetka79 13.05.2012 18:47
Ciekawy przepis.
smerfetka79 13.05.2012 18:47
Ciekawy przepis.
patusia 13.05.2012 18:14
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak