Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z serem żółtym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 0,5 kg
ziemniaki 5 sztuk
cebula biała 2 sztuki
żółtko jajek 3 sztuki
mortadela 25 dag
sól do smaku
mąka 2 łyżeczki
masło 4 łyżeczki
rosół 1,5 litra
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z serem żółtym

Ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Selera obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Cebulę, ziemniaki i selera smażymy na łyżce masła, aż się ładnie zarumienią. Wrzucamy do garnka zalewamy rosołem, przyprawiamy i gotujemy 20 minut. Czekamy, aż lekko przestygnie a następnie miksujemy na papkę. Mąkę i 2 łyżeczki masła mieszamy razem by się połączyło a następnie dodajemy do zupy. Mortadelę kroimy na mniejsze kawałki i również dodajemy do zupy. Gotujemy. Do zagotowanej dodajemy żółtka i mieszamy. Ser żółty trzemy na tarce. Na talerz wsypujemy ser żółty, a następnie zalewamy zupą. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.09.2013 10:20
Uwielbiam zupę serową:)
RenataZ-et 24.10.2012 20:17
świetny pomysł na zupę
Wafelek2601 10.12.2011 10:34
smaczna
Koper 26.08.2011 15:04
lubię takie smakowite zupy :)
Magdalena80 29.06.2011 23:16
ciekawa propozycja
Ela20 27.12.2010 19:47
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak