Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w kapuście pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta pekińska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w kapuście pekińskiej

Udka z kurczaka gotujemy. Paprykę czerwoną kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy krótko na patelni. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. 3 marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i również podsmażamy. Paprykę, marchewkę i cebulę przekładamy do garnka. Kapustę pekińską kroimy i również przekładamy do garnka. Doprawiamy majerankiem, 2 listkami laurowymi, solą i pieprzem. Całość zalewamy odrobiną rosołu (cala potrawa nie może być za rzadka) i trochę dusimy. Dodajemy ugotowane udka z kurczaka i jeszcze chwilę dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy posiekany koperek. Gotową potrawę możemy podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.09.2013 11:46
bardzo apetyczny przepis
IwonaKa 15.06.2013 00:13
pycha danie
Aleksandraa 05.01.2013 17:12
ekstra danie
Bernadeta1 01.12.2012 00:59
świetny i apetyczny przepis
gosia1988 24.11.2012 17:20
świetny przepis
fictor123 03.11.2012 11:46
super
cooleczka 26.10.2012 18:36
fajny przepis - coś nowego
Betka 27.08.2012 07:57
ooo coś nowego;)
Ewelina38 13.08.2012 22:19
ciekawy pomysł, tak przyrządzonych jeszcze nie jadłam
paula99926 29.06.2012 18:08
smakowite
jola1508 23.06.2012 10:25
brzmi apetycznie
Justyna87 13.05.2012 14:46
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak