Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brązowy cukier 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
śmietana kremówka 1 łyżeczka
cynamon szczypta
gruszka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z gruszek

Gruszkę obieramy, kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy do rondelka. Do gruszki wsypujemy 3 łyżki brązowego cukru. Dodajemy 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1 łyżeczkę śmietany kremówki. Całość gotujemy do czasu, aż gruszka całkiem zmięknie. Wszystko miksujemy na gładką konsystencję w postaci musu. Po zmiksowaniu sos doprawiamy szczyptą cynamonu. Mieszamy. Gotowy sos podajemy np. do ciasteczek, ciast, gofrów, naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 16.08.2013 08:07
przepis bardzo na czasie, przydatny
Dorian 09.12.2012 00:37
fajny pomysl
Bernadeta1 05.11.2012 10:57
super
Betka 11.08.2012 16:16
pycha!;)
Ewelina38 08.08.2012 11:00
ciekawy, jeszcze takiego nie próbowałam
Aleksandraa 15.07.2012 14:44
ekstra :)
fictor123 01.07.2012 08:35
super
Anna152 28.06.2012 08:26
swietny
joanna43 28.05.2012 09:54
:) smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak