Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z czerwona fasola

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
papryka czerwona 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
jajko 1 szt.
sos pomidorowy 1 kartonik
fasola 1 puszczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z czerwona fasola

Mięso wymieszaj z jajkiem, posiekaną drobno 1 cebulką i przypraw solą, pieprze, curry oraz chili. Uformuj klopsiki i usmaż. pieczarki i drugą cebule posiekaj drobno i podsmaż dodaj paprykę pokrojoną w paseczki. Dodaj klopsiki, fasolę i przecier pomidorowy (jeśli będzie za gęste to dodaj trochę bulionu lub czerwonego wina). Zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.07.2013 15:30
Bardzo dawno go nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak