Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto pietruszkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pietruszka 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
orzechy garść
oliwa 4 łyżki
parmezan mały kawałek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto pietruszkowe

Duży pęczek pietruszki myjemy i miksujemy w blenderze. Dodajemy obrany 1 ząbek czosnku, garść orzechów (mogą to być np. orzechy piniowe, nerkowce lub uprażone na patelni pestki słonecznika), 4 łyżki oliwy z oliwek oraz mały kawałek parmezanu. Całość miksujemy na dość gładką masę. Wszystko doprawiamy do smaku niewielką ilością soli (należy uważać z solą, gdyż parmezan jest dość słony) i pieprzu. Gotowe pesto pietruszkowe podajemy z pieczywem lub jako sos do makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 13.01.2014 11:54
pycha.......
Ada-Gaba 08.11.2013 12:54
chętnie wypróbuję zamiast bazylii
ONY_za_kare 27.04.2013 07:17
super propozycja
Aleksandraa 22.08.2012 20:41
muszę wypróbować
Ewelina38 18.08.2012 21:34
jak dla mnie bomba :)
fictor123 08.07.2012 15:55
super
Anna152 28.06.2012 08:26
super
Gabriela8 26.06.2012 21:19
mniami
Wacław 04.06.2012 10:18
smaczny sos do makaronu !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak