Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa zpieczarek lub z grzybów leśnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
nac pietruszki 2 łyżki
ziemniaki 3 sztuki
woda 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 30% 0,5 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
żółtko jajek 1 tuka
pieczarki 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa zpieczarek lub z grzybów leśnych

Wykonanie;
wodę wlej do garnka, grzyby pokrój w paseczki i wrzuć do wody i gotuj. Następnie na patelni rozpuść masło i wyjmij połowę grzybów i podsmaż przez 20 minut.Po tym czasie wrzuć je do garnka do pozostałych grzybów. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucić do garnka i gotować razem z grzybami przez 20 minut. Żółtko roztrzepać w śmietanie razem z mąką /jeśli będzie zbyt gęste dolać odrobinę wody/ wlać to do zupy, posolić,popieprzyć do smaku.Na kooniec posypać posiekaną pietruszką.
Smacznego;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 16.05.2012 19:37
pysznosci, zjadłbym
Justyna Jussstiii 13.05.2012 14:46
SUPER
Justyna Jussstiii 13.05.2012 14:46
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak