Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec z dodatkiem orzechów włoskich

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowa słonina 1 kg
cebula 2 szt
orzechy włoskie do smaku
ząbek czosnku 2 szt
mleko do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smalec z dodatkiem orzechów włoskich

Orzechy włoskie namaczamy w mleku. Słonine kroimy w drobną kosteczke, stapiamy w garnku, mieszajac od czasu do czasu. Cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do słoniny, kiedy zaczna w niej pływać skwarki, tak smao dodajemy pokerojone drobno orzechy, doprawiamy. Jeszcze chwile trzymamy na ogniu, następnie rozlewamy do słoików

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 12.04.2012 15:46
ciekawy smak
Ewa111 11.03.2012 18:47
smalec z orzechami ,to może być ciekawy smak
Jaheira11 28.07.2011 23:33
jeszcze o takim nie słyszałam
mundek1011 08.09.2010 12:00
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak