Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojska patelnia

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4
cebula 1 mała
papryka czerwona 1
ziemniaki ugotowane 3
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Swojska patelnia

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, parówki pokrojone w plasterki oraz czerwoną paprykę pokrojoną w krótkie paseczki. Cebula i parówki powinny się zarumienić, a papryka zmięknąć.
Krok 1 - Swojska patelnia foto
2
Następnie na patelnię wrzucamy pokrojone ziemniaki i chwilę razem smażymy. Na koniec wszystko równo rozkładamy, robimy 3 niewielkie zagłębienia i wbijamy w nie jajka jak na sadzone. Pomiędzy jajkami posypujemy startym żółtym serem.
Krok 2 - Swojska patelnia foto
3
Smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu, aż jajka się zetną. Podajemy z ketchupem.
Krok 3 - Swojska patelnia foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.12.2013 22:42
Gdy nie ma nic w lodówce można takie fajne rzeczy wyczarować.
Grażyna13 15.08.2012 16:48
Pyszne i pomysłowe danie :)
AGNIESZKA144 11.08.2012 16:07
smaczna
smakowita 05.06.2012 18:41
smaczne !
Mati3 13.05.2012 13:45
fajna
Justyna28 13.05.2012 13:06
ciekawe i smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak