Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka na cieście francuskim z biedronki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
ciasto francuskie 2 opak
miód pitny 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka na cieście francuskim z biedronki

Kroki postępowania

1
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy je w paski. Następnie obieramy jabłka i wedle uznania kroimy je drobno lub ocieramy, jeśli wybierzemy tą drugą opcję należy już otarte jabłka odsączyć. Wyjdzie nam dodatkowo ok 3 szklanek soku :D. Do jabłek dodajemy miód i mieszamy.
Krok 1 - Ciasteczka  na cieście francuskim z biedronki foto
2
Następnie nakładamy na nasze paski z ciasta francuskiego masę z jabłek i miodu, po czym składamy je na pół i zagniatamy jak pierogi. Górną część nacinamy delikatnie, mogą to być nawet kilka ukłuć nożem. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25 min .
Krok 2 - Ciasteczka  na cieście francuskim z biedronki foto
3
Ciastka najlepiej smakują ostygnięte, jeśli przypiecze się wam za bardzo spód nie martwcie się ładnie daje się zdrapać. Smacznego:D
Krok 3 - Ciasteczka  na cieście francuskim z biedronki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 11.02.2013 23:02
pychotka
SmacznaPyza 24.01.2013 18:49
a ciasto musi być koniecznie z Biedronki ?
rutynka 22.05.2012 16:50
pyszne
zdzichu 13.05.2012 15:30
fajne
zdzichu 13.05.2012 15:30
fajne
Justyna28 13.05.2012 13:07
na pewno są pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak