Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piramida z polędwicy i z kus kus

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
margaryna do smażenia
kolendra Prymat do smaku
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: piramida z polędwicy i z kus kus

Polędwicę nakłuwam widelcem i w całości nacieramy przyprawami a następnie odstawiamy do marynowania na godzinkę ;)Margarynę doprowadzamy od rozpuszczenia i obsmażamy na niej polędwice , następnie zalewamy wodą ok 0.5 l i dusimy 30 min ,z tego płynu co zostanie zagęszczamy mąką i śmietaną robimy sosik ,kaszę kus kus przy gotowywujemy według przepisu na opakowaniu .Mięso kroimy na cienkie plastry i ukladamy na zmianę z kaszą , wierzch polewamy sosem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 28.07.2012 12:43
super wygląda;)
Anna133 16.05.2012 19:39
haha, no fakt , wszak to jak z tortem nie zjadamy w calości :)))
lolajna7 16.05.2012 19:32
myślę, że normalne bo przecież to piramida :) nie będzie się trzymała jak na kleju
Anna133 13.05.2012 16:30
powiem szczerze , ze się rozsuwało przy krojeniu , ale to chyba normalne ;)
Rafał10 13.05.2012 12:36
świetnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak