Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z likierem pomarańczowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 200 ml
jajko 2 sztuki
cukier puder 60 g
likier pomarańczowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z likierem pomarańczowym

Ubijamy 200 ml śmietany kremówki powoli dodając 2 jajka, 60 g cukru pudru i 2 łyżki likieru pomarańczowego. Gdy już wszystko ubijemy, krem wstawiamy do lodówki na około 15 minut, aby się schłodził. Gotowy krem wyśmienicie smakuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast (w szczególności tart) i ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 10.01.2014 11:57
pyszny kremik
jordi 14.08.2013 08:15
przepis szybki i ciekawy
IwonaKa 14.08.2013 00:06
na pewno bardzo smaczny
Ada-Gaba 14.05.2013 07:43
pyszny krem
ONY_za_kare 25.02.2013 12:30
ale musi być pycha!
annagebalska 26.10.2012 09:24
pycha
Aleksandraa 22.09.2012 22:16
fajny dodatek wypróbowałabym to z naleśnikami
Ewelina38 18.09.2012 20:19
świetny jest ten kremik
gosia1988 11.08.2012 21:15
super
wulkanxd 08.08.2012 15:06
supeer
fictor123 08.07.2012 15:55
super
artur7 04.07.2012 06:54
pycha
Anna152 02.07.2012 09:22
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak