Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/3 szklanki
mąka 1 łyżka
woda 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
fasola 1/2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez z fasoli

Fasolę myjemy, gotujemy i odstawiamy. Podgrzewamy 1/3 szklanki oleju i wsypujemy 1 łyżkę mąki, mieszamy. Następnie krótko prażymy na małym ogniu, dolewamy 1/2 szklanki wody i całość gotujemy około 3 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 1/2 szklanki ugotowanej fasoli, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny i sól. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.08.2013 17:03
ciekawy przepis
Bernadeta1 30.03.2013 09:27
ciekawe smaki majonezu
ONY_za_kare 25.03.2013 10:32
ciekawy przepis!
gacopierz23 14.02.2013 21:12
a to ciekawy pomysł
annagebalska 26.10.2012 09:22
pycha
Ewelina38 04.10.2012 08:06
bardzo ciekawy pomysł :)
Ela15 29.08.2012 12:03
fajny pomysł
artur7 19.08.2012 09:07
pomysł fajny
Aleksandraa 26.07.2012 20:05
dokładnie ciekawe :)
Anna152 27.06.2012 07:35
bardzo fajny przepis
jola1508 03.06.2012 14:43
ciekawe, ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak