Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
jogurt naturalny 100 ml
sok z cytryny do skropienia
pieprz do smaku
jabłko 1 małe
kalarepa 1 duża szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy

Kalarepę dokładnie obrać ze skórki, pora oczyścić i warzywa zetrzeć na tarce o średnich oczkach, obrane jabłko i oczyszczone z gniazd nasiennych na najmniejszych przygotowane warzywa skropić sokiem wyciśniętym z cytryny najlepiej świeżej. Warzywa przełożyć do miski doprawić pieprzem do smaku polać jogurtem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.08.2012 10:21
nigdy nie robiłam nic z kalarepy
bursztynek 30.07.2012 23:51
takiej jeszcze nie jadłam
Kaja35 13.05.2012 09:22
Może być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak