Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dodatkiem budyniu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 1 szklanka
szczypta soli
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka tortowa 1 1/2 szklanki
jaja 5 szt
budyń waniliowy 2 opakowania
mleko 1,5 litra
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dodatkiem budyniu

W garnuszku rozpuścić margarynę, dolać wodę, posypać odrobiną soli, mąkę wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia i dodać do garnuszka. Potem masę lekko ostudzić, wbić jajka oraz delikatnie zmiksować. Formę wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą wlać gotową masę do formy i piec 45 minut w 200 stopniach. W tym czasie 0,5 litra mleka wymieszać porządnie z budyniem, pozostałe mleko przelać do garnuszka i zagotować z masą budyniową. Gotowe ciasto ostudzić i na wierzch ciasta wlać budyń oraz pozostawić by ciasto się ostudziło..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.05.2012 09:47
super
Kaja35 13.05.2012 09:22
Może być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak