Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona fasolka z kornetkami i jajkami w jogurtowo-śmietanowym sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski kornetki 300 g
fasolka szaragowa zielona 450 g
śmietana 300 g
jogurt naturalny 175 g
ser żółty 50 g
tłuszcz do formy
tłuszcz do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka z kornetkami i jajkami w jogurtowo-śmietanowym sosie

Fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i dokładnie osączamy na sicie. Kornetki kroimy w plasterki i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Śmietanę łączymy z jogurtem, przyprawiamy i mieszamy. Jajka kroimy w plastry, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. W naczyniu żaroodpornym delikatnie wysmarowanym tłuszczem układamy kolejno fasolkę, kornetki, jajka, posypujemy serem i smarujemy sosem. Całość zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.05.2012 10:08
bardzo ciekawe
ronald88 13.05.2012 14:58
polecam
patusia 12.05.2012 23:22
Apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak