Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
ryż 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
sparzyć liście kapusty.Ryż ugotować,wystudzić.Ryż wymieszać z mięsem mielonym.Dodać startą na tarce cebulę .sól i pieprz.
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Przygotowany farsz nakładać na liście kapusty i zawijać gołąbki.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Przygotowane gołąbki układać w garnku dość ciasno 2 warstwy.Zalać wodą ,dodać kucharka i gotować do miękkości pod przykryciem.Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym
Krok 3 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.01.2014 05:22
bardzo lubię
anusq18
anusq18 27.12.2013 11:13
Mmmmm narobiłaś mi ciocia ochoty na gołąbki ale robione przez Ciebie ;p
JOANNA16 24.05.2013 21:51
pyszności))))
Łucja 27.04.2013 13:04
uwielbiam gołąbki :) Twoje wyglądają idealnie!!
Piter 31 17.04.2013 09:27
bardzo lubię gołąbki
Krzysztof15 10.10.2012 18:13
uwielbiam
wiola333 23.08.2012 22:40
mniam
Emilia21 22.08.2012 13:42
mmmm
ewka1978 09.08.2012 17:58
pychota
AURELKA 03.08.2012 12:15
pyszne
MagdaXXX 25.07.2012 17:52
pycha
ewaa 24.07.2012 21:20
uwielbiam
Wiesława1 10.06.2012 19:17
jak kto lubi My lubimy pół na pół
mega231 09.06.2012 08:49
pół na pół to bardziej gołąbki ryżowe, pół kilo ryżu to 5 torebek na pół kilo mięsa ????
edi 27.05.2012 10:11
moje ukochane danie!!!
Luki 24.05.2012 14:39
uwielbiam
kriko 14.05.2012 15:12
lubie
Katarzyna54 13.05.2012 10:25
mniam
ziutula
ziutula 12.05.2012 21:51
niebo w gębie...i tyle...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak