Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 30 dag
pomidor 1,2-1,3 kg
cebula 3 szt
cukinia 40 dag
chleb pszenny 8 kromka
oregano do smaku
bazylia do smaku
oliwa do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z tuńczykiem

Pomidory myjemy, kroimy w plastry, posypujemy bazylią i oregano, odstawiamy. Na dnie naczynia do zapiekania układamy chleb, skrapiamy go oliwa. Na chleb kładziemy warstwe pomidorów, doprawaimy, następnie kładziemy tuńczyka oraz cebule pokrojona w plastry. Na to wykładamy cukinię pokrojona w cienkie plastry, pomidory i znowu cukinię. Wierzch doprawiamy sola i pieprzem. posypujemy oregano, skrapiamy oliwą. Zapiekamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 03.01.2012 21:54
super
dasada1 09.09.2010 00:43
lubie tunczyka
mundek1011 07.09.2010 12:27
ciekawa zapiekanka
tomcio 28.07.2010 11:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak