Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie do smaku
przyprawa do zup do smaku
woda 2 l
pieprz, sól do smaku
ziele angielskie do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: galareta

Ugotować mocny wywar z kurczaka , warzyw, liści laurowych, ziela angielskiego, gotować ok 1 godz Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić . rosół zostawić , doprawić maggi , pieprzem mielonym , W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę , a potem rozpuścić ją w gorącym rosole . Kurczaka obrać . Mięso drobno pokroić . Do filiżanek układać na dno pokrojoną w plasterki marchewką , usiekana zieloną pietruszkę , mięso seler pietruszkę cebulę . Zalać rosołem z żelatyną . Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 25.12.2012 21:33
smakowita, zlituj się, to coś mętne jest dla Ciebie rewelacją?!Przecież umiesz dobrze gotować!!!!
Cukiereczek13 21.07.2012 17:28
uwielbiam
smakowita 19.05.2012 21:54
dla mnie rewelacja
Patryk6 16.05.2012 06:54
pycha
Patryk6 16.05.2012 06:54
pycha
aga130982 14.05.2012 07:00
bardzo dobra galaretka
SmacznaPyza 12.05.2012 22:44
przed zalaniem dobrze jest wywar sklarować
halina17 12.05.2012 17:31
bardzo lubię galaretkę z drobiu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak