Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
masło extra 250 gram
śmietana kwaśna 25 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
śmietana kremówka 1 litr
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier puder 4,5 łyżeczki
śmietanfix 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: rurki

składniki na ciasto- mąka, masło, smietana i cuker waniliowy łączmy ze sobą i dobrze zagniatamy, ciasto powinno byc dobrze wyrobione. Następnie rozwałkowywujemy na stolnicy i wycinamy nożem paski z ciasta i owijamy je na matalowe rurki. Takie przygotowane pieczemy średnio 20-25 minut. Nastepnie Pozostałe składniki - chłodna śmietana, cukier, cukier puder,śmietanfiz ubijamy ze sobą na puszystą masę.
rurki juz wyjetę z metalowych rurek wypełniamy masą. Posypujemy cukrem pudrem ,bądż lukrem albo niczym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 03.03.2013 13:19
chyba wersja imprezowa rurek:)
Ewelina47 10.08.2012 21:28
fajna rureczka :)
Rafał10 13.05.2012 12:51
pychotka, nigdy nie wiedziałam jak mogę takie zrobić :)
mic 13.05.2012 11:17
sspecjnalnie na zdjęcie główne zrobiona
SmacznaPyza 12.05.2012 22:45
dobrze, że na drugim zdjęciu jest więcej bo ta jedna taka samotna...
halina17 12.05.2012 17:33
dobre rurki
mic 12.05.2012 17:00
z cukierni pewnie ładniejsze, ale dzieki
parysek10 12.05.2012 16:45
jak z cukierni
pioge7 12.05.2012 14:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak