Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe , domowe .

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 4 kg
cukier 1 kg
cynamon 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe , domowe .

Śliwki myjemy , i osuszamy . Przekrawamy na pół i usuwamy pestki .Wsypujemy do garnka , podlewamy szklanką wody i gotujemy około 3 - 4 godzin , na bardzo małym ogniu . Gdy śliwki będą już rozgotowane , wsypujemy cukier i cynamon . Gotujemy jeszcze chwilkę . Gorące jeszcze powidła wlewamy do słoiczków zakręcamy i owijamy w kocyk zostawiamy do wystygnięcia , przenosimy do suchego chłodnego miejsca .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.08.2013 10:59
Przepyszne.
karolina1869 12.01.2013 10:55
uwielbiam powidła śliwkowe a z cynamonem jeszcze nie jadłam ciekawe
Łukasz15 09.12.2012 22:26
Rewelacja
ewaa 21.08.2012 22:01
uwielbiam...:)
Wafelek2601 12.05.2012 15:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak