Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 1/2 kg
ser żółty 1/2 kg
keczup
Ciasto:
jaja 2 szt
mleko 500 ml
mąka 500 g
masło 50 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście z serem

Mortadele i ser żółty kroimy w plastry . Mąkę jajka i sól połączyć ze sobą mikserem dodać podgrzane mleko z masłem i wymiksować. Na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy łyżką ciasto na to plaster mortadeli i plaster sera prószymy ziołami i przykrywamy plastrem mortadeli na wierzch wylewamy drugą porcją ciasta . Pieczemy z obu stron . Podajemy z keczupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 31.12.2012 19:16
Dobra
RenataZ-et 15.11.2012 17:40
pycha
Seba 25.10.2012 09:39
super
Bernadeta1 30.09.2012 17:29
czasami robię na szybko do obiadu- smaczne
sunnymood 24.06.2012 08:49
dobre
Wafelek2601 09.06.2012 12:13
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak