Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyszka z masy krówkowej

mic
4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 2 sztuki
masło 1 kostka
ryż preparowany 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: szyszka z masy krówkowej

MAsło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy do niego masę krówkowa i gotujemy na małym ogniu, aż masa bdzie miała jednoitą, gładką konsystencję. Lekko wystudzamy, i następnie wsypujemy ryż. Wszytsko mieszamy, i ormujemy szyszki, kulki, kkwadraty jak kto woli, można np w papilotkach włożyć, co ułatwia sprawność pracy, w porównaniu z szyszkami. Szyszki wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy na kilka godzin do lodówki, owe szyszki są bardzo słodkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.12.2012 18:42
perfekcyjne szyszki
Botwinka 11.10.2012 14:45
pysznosci
TEtalicha 06.09.2012 07:50
piękny kształt
Rafał10 22.08.2012 07:42
to mój przysmak, chociaż sama nigdy nie robię... moja przyjaciółka zawsze robi jak mam do niej wpaść na babskie pogawędki przy szyszkach :)
ewaa 20.08.2012 17:59
pyszne!
daria2911 12.05.2012 22:11
pyszne
mic 12.05.2012 16:56
dużo czasu z pewnościa nie, bo szyybko się robi, tylko tzreba ilość zdecydowanie zwiększyć składników, tzn zalezy ile na 1 osobe by ich miało być, ale taką szyszką się szybko zasłodzić mozna, więc duzo się ich nie zje
parysek10 12.05.2012 16:47
może być niezłe
Pajecznik 12.05.2012 16:21
pięknie wygląda. Czy przygotowanie zajmuje dużo czasu? Tak na 15 osób?
mic 12.05.2012 13:32
najgorzej uformowac szyszke hehe
Cukiereczek13 12.05.2012 13:25
ekstra to wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak