przecier z owoców róży

przecier z owoców róży

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kanu83

01.03.2011 21:02
Pycha

kate.500

23.02.2011 11:07
W sam raz na te mrozy...

Tahitha

17.02.2011 12:42
pyszne, też zbieram a potem robię owoce róży :)

magical66

14.02.2011 20:09
pyszniutkie

maciek7

13.02.2011 12:00
pewnie pyszne, ale jakie pracochłonne

szalonamariolka

10.02.2011 21:27
dobre

klaudusia198888

09.12.2010 09:33
mniam

Magda60

04.10.2010 15:26
na pewno warto wypróbowac

anja3107

17.09.2010 12:28
super

Natalia/tubisiek

17.09.2010 09:43
zawsze chciałam taki zrobić! muszę się wreszcie zmobilizować ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat