Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z bazyli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bazylia świeża 3 szklanki
czosnek 3 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
orzeszki ziemne 1/2 szklanki
parmezan 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z bazyli

Bazylię myjemy , osuszamy . Ser parmezan ścieramy na tarce o małych oczkach , czosnek obieramy i siekamy bardzo drobno . Bazylię , czosnek orzeszki przekładamy do miseczki i całość miksujemy blenderem stopniowo dolewając oliwy , Pesto powinno mieć konsystencję jednolitej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.01.2013 15:02
Super
Wacław 04.06.2012 09:53
pyszny sos !
fictor123 16.05.2012 16:37
super
Wafelek2601 15.05.2012 16:30
ekstra
parysek10 12.05.2012 16:50
dobre do makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak