Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z czerwonego buraka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 2 sztuki
octet balsamiczny 2-3 łyżki
pieprz/sól/miód
ser topiony 1 (śmietankowy)
ser topiony 1 (z pomidorami)

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z czerwonego buraka

Buraczki należy ugotować całe w łupinach. Przestudzić a następnie obrać i pokroić w cienkie plasterki (3-4 mm). Plastry układać na talerzu tak, aby częściowo nachodziły na siebie. Polać octem balsamicznym (opcjonalnie można z dodatkiem miodu soli i pieprzu). Odstawić na 1 do kilku godzin do lodówki. Przed podaniem poukładać kawałeczki serków. Można posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.12.2012 00:07
robię z pomidorów ale ten też smakowity
smerfetka79 18.08.2012 15:16
polecam
Dorota37 26.07.2012 08:53
ciekawa propozycja
smerfetka79 01.06.2012 10:14
dziękuję
Rafał10 01.06.2012 10:13
fajny pomysł :)
Rafał10 01.06.2012 10:13
fajny pomysł :)
Fiffi 29.05.2012 18:10
ciekawa jestem smaku, bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak