Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki śmietanowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jaja 2
cukier 1/4 szklanki
skórka otarta z 1 cytryny
śmietana 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
śmietana do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki śmietanowe

Przesiać mąkę. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem, dodać otartą skórkę z wyparzonej cytryny, śmietanę i mąkę. Wymieszać, dodając stopniowo tyle mleka, aby ciasto miało gęstość śmietany. Wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Kłaść łyżką racuszki na bardzo rozgrzany olej i obsmażyć z obu stron. Podawać gorące, polane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak