Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek i gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2
gruszki 2
woda 2 szklanki
cukier 3-4 łyżki
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek i gruszek

Owoce umyć, obrać pokroić na cząstki, usunąć gwiazda nasienne, wrzucić do gotującej się wody cukrzanem i kawałkiem skórki cytrynowej, zagotować. Po ugotowaniu wyjąć skórkę cytrynową, podawać oziębiony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak