Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gałuski z bryndzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka krupczatka
mąka
sól
bryndza
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gałuski z bryndzą

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ścieramy tak jak na placki ziemniaczane , wylewamy na sito i czekamy aż ocieknie
Krok 1 - Gałuski z bryndzą foto
2
Do ziemniaków dodajemy pół na pół mąki zwykłej i krupczatki mniej więcej tak szklankę ale wszystko zależy od ziemniaków , masa ma być gęsta i nie lejąca . Konsystencja taka jak na zdjęciu
Krok 2 - Gałuski z bryndzą foto
3
Do osolonego wrzątku przez cedzak z grubymi oczkami przepuszczamy masę ziemniaczaną , powstają kluseczki
Krok 3 - Gałuski z bryndzą foto
4
Gotujemy kilka minut , aż kluski wypłyną na powierzchnię
Krok 4 - Gałuski z bryndzą foto
5
Podajemy z kulką bryndzy i stopionym masełkiem doprawiamy do smaku
Krok 5 - Gałuski z bryndzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 29.01.2014 11:12
trąca górskimi klimatami, a ja je uwielbiam...... :)
Dorota59 16.11.2012 16:42
fajne
krokodyl 22.05.2012 14:36
spróbuję
Paweł10 12.05.2012 15:02
super
stokrotka 12.05.2012 07:55
ciekawy przpis
barbarella 11.05.2012 23:01
ja też:)
suzana 11.05.2012 22:53
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak