Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięciutka rolada z kremem i galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 opakowanie
śmietana kremowa 30% 500 ml
jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier drobny 0.5 szklanki
mąka krupczatka 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Mięciutka rolada z kremem i galaretką

Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odstawić w zimne miejsce do stężenia, pokroić w kwadraciki. Umyte jaja dzielimy na białka i żółtka.Białka ubijamy na sztywno dodając na końcu żółtka z cukrem.Delikatnie mieszamy.Cukier waniliowy , mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie przesiewamy. Tak przygotowane ciasto delikatnie wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę. Pieczemy 25 minut w temp.180 s.c .Gdy będzie gotowa ,dopiero gdy nieco ostygnie ( będzie ciepła) zwijamy w ściereczkę.Chłodzimy.Roladę po rozwinięciu smarujemy ubitą śmietaną kremówką. Na koniec wtykamy kwadraciki galaretki. Znów zwijamy i chłodzimy.Po 2 godzinach rolada w pełni gotowa do spożycia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.05.2012 09:03
fajna
gusia1000 18.05.2012 12:32
Pychaotka.
Pietruszka 11.05.2012 22:11
Pewnie jest bardzo smaczna.
zdzichu 11.05.2012 21:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak