Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dkg
spirytus 1 kieliszek
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 opak
margaryna 2 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 5 dkg
cukier 25 dkg
szczypta soli
rabarbar 25 (pokrojony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe

Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając tyle maki, aby po dokładnym wyrobieniu dało się ono łatwo i cienko rozwałkować. Połową rozwałkowanego ciasta wyłożyć spód i boki płaskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
Nadzienie:
Rabarbar udusić w niewielkiej ilości wody. Gdy nieco przestygnie, dodać cukier do smaku. Marmoladę położyć na cieście, przykryć pozostałym ciastem i zlepić brzegi. Posmarować placek stopionym masłem. Piec 40 minut w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.05.2012 09:50
mniam
edita15 11.05.2012 19:28
pycha
tom 11.05.2012 19:26
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak