Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt fasolowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
cukier 15 dkg
jajko 4 szt
olejek migdałowy 1 szt
fasola 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt fasolowy

Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodawać po łyżce masę fasolową, przesianą bułkę tartą i olejek migdałowy po czym wymieszać. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w średnio gorącym piekarniku 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 31.08.2012 18:41
takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak