Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka marcepanowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jaj 3 szt
cukier 80 dkg
migdały gorzkie zmielone 5 dkg
migdały słodkie zmielone dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka marcepanowe

Migdały zmieszać z białkami. W czasie mielenia migdałów dodać cukier. Zmieloną masę wyłożyć na stolnicę, podsypać cukier i rozwałkować na placek grubości 3 cm. Wycinać nożem ciasteczka, układać na blasze wyłożonej nawoskowanym pergaminem posypanym cukrem. Piec 15 minut, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 11.05.2012 18:24
Muszą być bardzo dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak