Syrop z czarnego bzu

Syrop z czarnego bzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baldachy kwiaty czarnego bzu

    30 szt
  • woda

    1 litr
  • kwasek cytrynowy

    2 łyżki
  • cukier

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kwiaty czarnego bzu zasypać kwaskiem cytrynowym, zalać wystudzoną przegotowana wodą. Przycisnąć talerzem, talerz obciążyć. Odstawić na 2 dni. Syrop przecedzić przez sito, dodać cukier i zagotować, mieszając. Przelać do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

08.06.2015 14:27
smaczny i zdrowy

anja3107

07.11.2010 14:14
nie piłam, musi być dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat