Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy maślankowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
maślanka 2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
jabłka 2 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy maślankowe

Bardzo prosty i szybki przepis.

Składniki na ciasto (mąka, maślanka,śmietana, przyprawy) mieszamy do uzyskania masy (jeśli wydaje nam się zbyt gęste dodajemy więcej maślanki). Jabłka kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta.

Jabłka nie są obowiązkowym składnikiem, natomiast gałkę można zamienić na cynamon, lub inną przyprawę.

Ja uwielbiam podawać je z odrobiną śmietany na wierzchu :)

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak