Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płotki w zalewie octowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płotki lub tzw bączki 1,5 kg
sól i pieprz do smaku
woda 2 szkl.
ocet 1 szkl
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 5 szt.
pieprz ziarnisty pare szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Płotki w zalewie octowej

Sprawione i obrane ryby przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, odstawiamy na całą noc. Następnie panierujemy w mące i smażymy na złoty kolor; przekładamy do garnka. W drugim garnku zagotowujemy wodę z solą, cukrem, przyprawami i cebulą pokrojoną w piórka; wyłączamy palnik i dodajemy ocet, mieszamy. Zalewamy ryby i odstawiamy na 1-2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 05.09.2013 15:11
zrobię to w najbliższym czasie
Habibi 06.09.2012 06:20
Lubię marynowane rybki :)
mela25 28.08.2012 07:55
fajne
Andysz 23.08.2012 22:48
mniamm;)
banaszak1994
banaszak1994 01.07.2012 14:36
mam ochotę : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak