Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w przecierze

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 3 kg
sól 2-3 łyżki
ocet 10 % 3/4 szklanka
olej 1 szklanka
przecier pomidorowy 80 dag
cukier 12 łyzeczek
papryka czerwona 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w przecierze

Paprykę i cebule oczyścić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka lub krążki. Wszystko posolić, wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić na durszlaku. Z octu, oleju, cukru, przecieru ugotować zalewę. Włożyć do niej warzywa i od momentu zagotowania gotować jeszcze 15 minut ciągle mieszając. Gotową paprykę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut. Ja takiej papryki używam tak samo jak sosu słodko-kwaśnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 06.01.2012 11:31
bardzo fajny pomysł
Grażyna13 30.08.2011 10:32
Podoba mi się !
Grazyna0211 14.07.2011 15:06
bardzo fajny przepis postaram się wypróbować
anemon 30.04.2011 06:58
Fajne połączenie.
IKrakowianka 17.04.2011 15:01
podoba mi się ten pomysł
eli_555 08.04.2011 23:34
świetne
ZEWA 08.08.2010 15:27
Fajny przepis
Sarenka 02.08.2010 21:39
Bravo, super przepis!
Ewa104 07.07.2010 20:19
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak