Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pakieciki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parowki drobiowe 3
szczypiorek usiekany
ser ementaler 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pakieciki

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 równych części. Na każdy kawałek kładziemy po plastrze sera, na niego po łyżce usiekanego szczypiorku , a następnie po połowie drobiowej parówki.
Zwijamy w ruloniki. Sklejamy doki lekko je dociskając.
Układamy na posmarowanym papierze do pieczenia .
Przed pieczeniem smarujemy roztrzepanym jakiem.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.12.2013 08:08
smakowicie wyglada
Grazyna0211 04.11.2013 10:49
fajny przepis i szybko się robi
misia53 25.06.2013 16:13
bardzo smaczne i można powiedzieć ,że szybkie danie
IKrakowianka 19.02.2013 22:19
wyglądają bardzo apetycznie
barbara11561 10.10.2012 09:43
też je bardzo lubię
wedith1 21.08.2012 13:07
cudowne!
Zoso 06.08.2012 22:40
wygląda apetycznie
rjustysia 30.07.2012 11:53
rewelacyjne :)
owca441 03.06.2012 12:49
pyszne takie
zuzanna_z 18.05.2012 11:08
dobra
teresa18 12.05.2012 12:27
pyszne
MagdaeM 11.05.2012 19:21
apetycznie wyglada
Anio?eczek 11.05.2012 19:00
super
Sylwiagr 11.05.2012 17:01
smaczne
Sylwia29 11.05.2012 15:36
Super!:)
Katarzyna87 11.05.2012 15:21
fajowe
EWI 11.05.2012 14:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak