Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki czekoladowo-migdałowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
migdały 80 g
cukier 4 łyżeczki
nutella 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki czekoladowo-migdałowe

Kroki postępowania

1
Stolnice posypać cukrem, ułożyć ciasto francuskie i lekko rozwałkować. Polowe ciasta posmarować nutella i posypać prażonymi, posiekanymi migdałami.
Krok 1 - Paluszki czekoladowo-migdałowe foto
2
Przykryć druga polowa ciasta, docisnąć walkiem i pokroić w paski.
Krok 2 - Paluszki czekoladowo-migdałowe foto
3
Piec w 200° ok.15 minut.
Krok 3 - Paluszki czekoladowo-migdałowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 26.02.2014 10:40
ciekawy deser
mirosława4 05.01.2014 16:37
pyszne ciasteczka
Ola1young 02.10.2013 20:13
pycha,fajne paluszki :)
anemon 25.09.2013 18:50
Dobry pomysł na szybkie słodkie "conieco".
ben-ka 20.08.2013 08:16
wspaniały przepis.
owca441 16.06.2013 19:12
pyszne ciasteczka
teresa18 13.06.2013 21:58
rewelacyjne
Angelika10 25.03.2013 02:11
ale muszą pysznie smakować :)
Dorian 04.02.2013 08:03
ciekawy pomysl
smakoszek 29.12.2012 23:02
niezawodne i pyszne ciasto francuskie:)
cooleczka 20.11.2012 22:17
super
Grażyna13 14.11.2012 14:30
Pyszne :)
berys18 05.11.2012 09:04
pyszne paluszki
Grazyna0211 26.10.2012 10:45
pyszne
Wafelek2601 10.10.2012 10:02
fajne
kasienka23 25.08.2012 18:02
ekstra ciasteczka
Juleczka20 21.08.2012 08:58
pyszności
Juleczka20 21.08.2012 08:58
pyszności
caralajna 19.08.2012 20:51
wyśmienite, mniam
Pani Domu 28.07.2012 14:35
świetny pomysł
Marta1986 26.07.2012 19:48
super
olkaaa 26.07.2012 08:01
bardzo fajne
kate.500 29.05.2012 07:47
pycha
smakowita 28.05.2012 19:00
z pewnością pyszne
ewaa 24.05.2012 21:19
proste i smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak