Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle szynkowe z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki 50 dag
jajko 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
ananas z puszki 5-6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle szynkowe z ananasem

Mięso umyć, podzielić na plastry, rozbić. Ananasa osączyć. Plastry mięsa oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster położyć plaster ananasa i złożyć plaster mięsa na pół. Spiąć wykałaczką. Przygotowane sznycle panierować w jajku roztrzepanym z przyprawą kuchenną i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 11.05.2012 15:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak