Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding waniliowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 lyzki
biała czekolada 6 kostek
cukier waniliowy 1 lyzeczka
napój 2 sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding waniliowy

Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki waniliowego napoju ryżowego. Dodajemy połamane kostki białej czekolady i podgrzewamy na małym ogniu, aż do roztopnienia. Do pozostałej części napoju ryżowego dodjemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy, aż do dokładnego wymieszania. Następnie wlewamy do podgrzanego napoju ryżowego i mieszamy, aż do zgęstnienia. Przelewamy do szklanek i posypujemy posypką czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 03.08.2012 21:36
super
bartek8585 14.05.2012 12:42
chętnie bym zjadł
bartek8585 14.05.2012 12:42
chętnie bym zjadł
cukiereczek 12.05.2012 08:44
wspaniałe
Sylwia29 11.05.2012 15:32
Bomba!:)
aginaa 11.05.2012 13:05
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak