Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa paprykowa z prażynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt
pomidor 2 szt
seler 1/3 szt
cebula 2 szt
wywar z kurczaka 2,5 l
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
papryka mielona do smaku
ziele angielskie 3/5 kulki
prażynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa paprykowa z prażynkami

Do wywaru drobiowego wrzucić opłukane i pokrojone warzywa( ja papryki nawet nie obieram ze skórki, ale dla dysponujących czasem: można paprykę sparzyć i obrać). Doprawić solą oraz zielem angielskim i gotować do miękkości warzyw. Na koniec wyjąć kulki ziela, zmiksować na krem, doprawić do smaku. Bardziej wymagający mogą dolać na koniec parę łyżek śmietany. Podawać np.: z prażynkami.


:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.01.2014 13:19
ciekawy pomysł z prażynkami
alaaa 30.06.2013 22:03
ale wymyśliłaś,ciekawe
traktorek 03.10.2012 09:48
tym dodatkiem jestem bardzo zaskoczona
Aneta2604 02.09.2012 11:17
ciekawe
parysek10 11.05.2012 15:46
nie wpadłabym na to, żeby dodać do zupy prażynek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak