Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo cebulowa jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 25 dag
jajko 4 sztuki
cebula 3 sztuki
pieczarki 7-8 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo cebulowa jajecznica

Cebulę obrać, pokroić w krążki. Pieczarki oczyścić, umyć, małe dodać w całości, duże pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć pokrojoną na kawałki kiełbasę. Dodać cebulę i pieczarki. Wszystko wymieszać. Można podlać odrobiną wody i chwilę dusić. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać też część opłukanej i posiekanej natki pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Wbić jajka, doprawić do smaku i smażyć do ścięcia jajek. Posypać resztą przygotowanej natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia29 11.05.2012 15:35
Fajny pomysł!:)
Hanna5 11.05.2012 12:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak