Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser budyniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 1 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
płatki migdałowe 1 grść
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser budyniowy

¾ szklanki mleka zagotować z cukrem i łyżeczką masła. W pozostałym mleku rozrobić mąkę, którą wlać do gotującego się mleka – chwilę gotować po czym dodać większość płatków migdałowych i ryż. Pozostałe migdały uprażyć na patelni i ozdobić deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 20.05.2012 12:13
ciekawa propozycja
parysek10 11.05.2012 15:46
ale kuszący
Kamila/kami007 11.05.2012 12:57
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak